Kweekcentrum

Net als zijn vader Piet is Henk niet alleen een groot liefhebber, maar ook verzamelaar van topduiven. Deze verzameling heeft zijn weerslag gekregen in het Dr. De Weerd Pigeons kweekcentrum (voorheen Interpalomas Lofts) waar duiven van een select aantal topliefhebbers en nationale winnaars, asduiven en olympiadeduiven zijn samengebracht.

De huidige basis van het kweekcentrum werd gelegd met de aankoop van super-vererver Dragon Rocket en verschillende van zijn familieleden op de verkopingen van Embregts-Theunis en André Smits.

Website Dr. De Weerd Pigeons

Bent u geïnteresseerd in een topduif? Dan verwijzen wij u graag naar de website van Dr. de Weerd Pigeons waar u informatie kunt vinden over ons kweekcentrum, over de duiven die te koop zijn en over de geschiedenis van ons bedrijf.

Eendaagse

Vervolgens werden bij Gaby Vandenabeele, Leo Heremans, Gaston van de Wouwer en Stefaan Lambrechts uit alle topduiven jongen aangeschaft. Deze basis werd aangevuld met top prestatieduiven uit bewezen lijnen, zoals Miss Gueret van Laevens-Vervaeke (1e Nationaal Gueret 10.523 d.), La Souterraine Queen van René & Patrick Draye (1e Nationaal La Souterraine 4.660 d.), Miss La Souterraine van Stefan Steenbergen (1e Nationaal La Souterraine 4.331 d.), Miss Vierzon van Eddy Belmans (1e Interprovinciaal Vierzon 10.587 d.), Argenton Star van Verreckt-Ariën (2e Nationaal Argenton 5.084 d.) en Bourges Star van Kris Cleirbaut (4e Nationaal Bourges 26.984 d.).

Nazaten van deze duiven hebben ondertussen hun klasse ruimschoots bewezen, niet alleen op de hokken van Nicole de Weerd in Mol (in 2016 2e Nationaal Kampioen Grote Halve Fond Jaarlingen KBDB en in 2017 8e Nationaal Kampioen Hafo Jonge Duiven KBDB) en van Jan van Wanrooij in Breda (in 2017 weer succesvol als 1e Aangewezen en 3e Onaangewezen Kampioen Midfond R3 Afd. Brabant 2000), maar ook op talrijke one loft races en bij liefhebbers uit de hele wereld.

Marathon

Voor de overnachtfond vertrouwt Henk nog altijd op de fantastische nakweek van de ‘Oude Kruk’, die eveneens werd aangevuld met top prestatieduiven zoals de ‘Olympic Marathon Queen’, 1e Olympiadeduif Marathon Nitra 2011 en ‘Ace Buffel’, 5 x top 20 NPO en natuurlijk kinderen van de topduiven van satelliethok Kurvers-de Weerd. De rijke erfenis aan uitstekend kweekmateriaal van Piet de Weerd, nog verfijnd door de nieuwe aankopen van Henk, bewijst tot op de dag van vandaag zijn unieke kwaliteiten met topprestaties over de hele wereld. Zo werden ook in 2016 weer 2 internationale overwinningen geboekt met nakomelingen van De Weerd duiven; 1e Internationaal Barcelona van 17.732 duiven en 1e Internationaal St. Vincent van 10.647 duiven.