Kweekprogramma

 

Voorbereiding

Enkele weken voor het koppelen is het aan te raden de mest van uw duiven te laten controleren op de aanwezigheid van wormen, coccidiose en paratyfus en deze zo nodig hiertegen te behandelen.

Indien bij het mestonderzoek een of meerdere besmettingen worden geconstateerd, kunnen onze duivenartsen u een gepaste behandeling aanraden.

Preventief (voorbehoedend): direct na het vliegseizoen of tussen het einde van de rui en de aanvang van de kweek, adviseren wij om de duiven 10-14 dagen te behandelen met ParaStop: 1 sachet of 2 maatschepjes op 2 liter water of over 1 kg voer. Een week na de kuur met ParaStop raden wij aan om de duiven individueel te behandelen met Para Control Boost om de darmflora te stabiliseren en de algemene weerstand en immuniteit van uw duiven te ondersteunen.

Ca. 3 weken voor het koppelen geeft u uw duiven B.S. tegen trichomoniase (’t geel): 3 dagen achtereen 1 sachet op 2 liter water of 1 sachet over 1 kg voer.

Tijdens de kweek:

  • Vanaf het koppelen gedurende 3-5 opeenvolgende dagen het voer bevochtigen met 15 ml Belgarlic + Vit. E, daarna het voer mengen met 1 maatschep Belga Super Fit.
  • Nadat de eieren gelegd zijn 6 dagen lang B.S. geven: 1 sachet op 2 liter water of 1 sachet over 1 kg voer. Dit werkt voorbehoedend tegen trichomoniase (’t geel), kropslijmvliesontstekingen, coccidiose en hexamitiase. B.S. bevordert ook de donsrui.
  • 1 maal per week BelgaBion: 1 sachet per 3 liter water of 1 sachet over 1,5 kg voer.
  • 1 maal per week 1 kg voer bevochtigen met 15 ml Belgarlic + Vit. E, daarna het voer mengen met 1 maatschep Belga Super Fit.
  • Als de jongen 7 dagen oud zijn geeft u 5 dagen achtereen 25 ml Belgasol per liter water, voor mooi opgroeiende jonge duiven met perfecte mest.
  • 2 maal per week 10 ml Sedochol plus per liter water of over 0,5 kg voer.