Ruiperiode

Ons ruiprogramma biedt de beste vereisten voor een optimale gezondheid en een onberispelijke rui. Door een perfecte rui wordt al in de herfst de grondslag voor optimale prestaties in het volgende seizoen gelegd.

 

  • Direct na het vliegseizoen of tussen het einde van de rui en de aanvang van de kweek, adviseren wij om de duiven 10-14 dagen te behandelen met ParaStop, 1 sachet of 2 maatschepjes op 2 liter water of over 1 kg voer. Een week na de kuur met ParaStop raden wij aan om de duiven individueel te behandelen met Para Control Boost om de darmflora te stabiliseren en de algemene weerstand en immuniteit van uw duiven te ondersteunen.
  • Na de ParaStop-kuur: gedurende 1 week Belga Biovit, 10 ml op 2 liter water. Daarna wekelijks 2 à 3 maal 10 ml Belga Biovit op 2 liter water
  • 1 maal per week BelgaBion: 1 sachet per 3 liter water of 1 sachet over 1,5 kg voer.
  • 1 maal per week 1 kg voer bevochtigen met 15 ml Belgarlic + Vit. E, daarna het voer mengen met 1 maatschep Belga Super Fit.
  • Om de 4 weken gedurende 3 dagen B.S. (Betere Spijsvertering): 1 sachet op 2 liter water of 1 sachet per kg voer.
  • 2 à 3 maal per week 10 ml Sedochol Plus per liter water of over 0,5 kg voer (dit kan samen met Belgabiovit of Belgabion in het water gegeven worden).

Tip:
Wij adviseren u na afloop van het vliegseizoen de mest van de duiven te laten controleren op de aanwezigheid van wormen, coccidiose en paratyfus. Deze controle dient plaats te vinden voor de aanvang van de ruiperiode.