Medisch

Medisch

De moderne duivensport is een complex samenspel van factoren. Onder andere de kwaliteit van de duiven, de verzorging, het hok en de motivatie spelen een belangrijke rol, maar natuurlijk ook de gezondheid.

In deze sectie van onze website vindt u een aantal handreikingen bij de verzorging van uw duiven en dan met name het onderhouden van de gezondheid en conditie.

Onder Ziektes vindt u een beschrijving van de ziektebeelden van de meest voorkomende aandoeningen bij duiven.Bij Begeleidingsschema’s treft u bassischema’s voor de verschillende seizoenen aan, samengesteld door drs. Henk de Weerd. En onder het kopje Artikelen vindt u een aantal artikelen van de hand van drs. De Weerd omtrent actuele problemen bij duiven die hij in de dagelijkse praktijk tegenkomt.

Raad en daad

In geval van gezondheidsproblemen bij uw duiven is het altijd aangewezen een gespecialiseerde duivendierenarts te raadplegen.

Uiteraard staan onze specialisten, Henk de Weerd en Domien van Acker, en hun assistenten Jan van Wanrooij en Iwona Detka, u daarvoor graag met raad en daad bij, zowel in onze kliniek in Breda (op afspraak) als telefonisch (076-560 02 22) of per email (info@belgicadeweerd.com).